אסימטרית https://asimetrit.com/ קראייטיב, מיתוג, אנימציה, עיצוב, אתרים ודפי נחיתה. Sun, 04 Aug 2024 14:00:52 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.8.1 https://asimetrit.com/wp-content/uploads/2022/07/cropped-Artboard-14-8-32x32.pngאסימטריתhttps://asimetrit.com/ 32 32 איך לבחור חברת אחסוןhttps://asimetrit.com/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%91%d7%97%d7%95%d7%a8-%d7%97%d7%91%d7%a8%d7%aa-%d7%90%d7%97%d7%a1%d7%95%d7%9f/ Sun, 04 Aug 2024 13:27:48 +0000 https://asimetrit.com/?p=8879מה זה משנה איפה אני מאחסן את האתר שלי? העיקר שזה עובד אז עדיף ללכת על הכי זול.   באתרים הראשונים שבנינו חשבנו בדיוק ככה. למדנו בדרך הקשה שזה לא ממש נכון. זה נכון שהשירות הבסיסי ביותר כשמדברים על אחסון אתר הוא עצם האחסון, ואת זה מקבלים בכל חברת אחסון. האתר עובד כמובן והכל, אבל […]

הפוסט איך לבחור חברת אחסון הופיע לראשונה ב-אסימטרית.

]]>
מה זה משנה איפה אני מאחסן את האתר שלי? העיקר שזה עובד אז עדיף ללכת על הכי זול.
 
באתרים הראשונים שבנינו חשבנו בדיוק ככה. למדנו בדרך הקשה שזה לא ממש נכון. זה נכון שהשירות הבסיסי ביותר כשמדברים על אחסון אתר הוא עצם האחסון, ואת זה מקבלים בכל חברת אחסון. האתר עובד כמובן והכל, אבל חבילת אחסון טובה מגיעה עם יתרונות נוספים ושווה להוסיף כמה שקלים כדי לקבל מוצר טוב יותר.
 
מה חשוב לבדוק לפני שבוחרים חברת אחסון?

אתם לא צריכים שאגיד לכם ששווה להשוות מחירים ולראות שהמחיר הוגן ועדיף אפילו אטרקטיבי.

אלו הדברים הנוספים לוודא שיהיו לכם.

כחול לבן –
נכון. זה בדרך כלל יקר יותר, אבל אנחנו ישראלים ואנחנו בעד לתמוך אחד בשני. בנוסף, יש לנו אחלה של עם שיודע לעבוד ונותן גם את השירות הזה ברמה הגבוהה ביותר.

תמיכה –
אני לא אזכיר כאן שמות, אבל יש חברות אחסון שהתמיכה שלהן מאד ירודה – זמינות נמוכה, נציגי שירות שלא באמת מתאמצים להבין מה הצורך ולא שמחים לעזור, מנסים לקחת תשלום נוסף על כל דבר ועוד דברים מבאסים שאחסוך מכם. בחברות הישראליות שאני מכיר המענה ממש אחלה וכמובן בעברית שזה גם נח יותר לרובנו. בסוף המאמר אמליץ באופן ספציפי על מספר חברות. 

שטח אחסון – 
אנו ממליצים על מינימום של 1 ג'יגה לאתר וורדפרס סטנדרטי. אם אתם יודעים שסביר שהאתר שלכם יכיל הרבה תמונות וסרטונים צריך לשקול לקחת יותר.

 
גיבויים –
מומלץ לבחור בחבילה שמבצעת גיבויים אוטומטיים לפחות אחת לשבוע, כך שניתן יהיה לשחזר את האתר שלכם בכל מקרה של תקלה / עדכון לא מקצועי שנעשה וגרם לשיבושים ועוד.
 
תעבורה –

תעבורה זה בעצם נתונים שהשרת מעביר בכל פרק זמן למשתמשים שמבקרים באתר שלכם. ההמלצה שלנו היא מינימום 50GB לאתר סטנדרטי. אם אתם צופים כמות גדולה של מבקרים חשוב לבחור חבילה גדולה יותר מהבחינה הזאת.

מהירות –

ישנם תוספות שונות המייעלים את מהירות האתר כגון טכנולוגיות שונות לשמירת מטמון, אבטחה מתקדמת המונעת חדירות שעלולות להאט את האתר שלכם, ועוד.

וורדפרס –
במידה והאתר שלכם בנוי על מערכת וורדפרס – כדאי מאד שצוות התמיכה יכיר את המערכת היטב וכך יוכל לעזור לכם בצורה מיטבית בפתרון של תקלות שונות.



——

משהו עדיין לא ברור הסוף? כתבו לי ואשתדל לעזור.

הפוסט איך לבחור חברת אחסון הופיע לראשונה ב-אסימטרית.

]]>
מה זה דומיין ואחסון?https://asimetrit.com/%d7%9e%d7%94-%d7%96%d7%94-%d7%93%d7%95%d7%9e%d7%99%d7%99%d7%9f-%d7%95%d7%90%d7%97%d7%a1%d7%95%d7%9f/ Wed, 31 Jul 2024 21:10:27 +0000 https://asimetrit.com/?p=8865מה זה אחסון? מה זה דומיין? כמה זה עולה? למה צריך את זה? ולמה כל שנה מחדש?   כשבונים אתר – ההשקעה מתחלקת ל-2.הוצאה חד פעמית משמעותית של עיצוב ובנייה של האתר, והוצאה חודשית או שנתית על אחסון ודומיין לאתר.   מה זה בעצם ולמה צריך את זה? אחסון – לפני שבונים בית צריך לרכוש קרקע […]

הפוסט מה זה דומיין ואחסון? הופיע לראשונה ב-אסימטרית.

]]>
מה זה אחסון? מה זה דומיין? כמה זה עולה? למה צריך את זה? ולמה כל שנה מחדש?
 
כשבונים אתר – ההשקעה מתחלקת ל-2.
הוצאה חד פעמית משמעותית של עיצוב ובנייה של האתר, והוצאה חודשית או שנתית על אחסון ודומיין לאתר.
 
מה זה בעצם ולמה צריך את זה?

אחסון – 
לפני שבונים בית צריך לרכוש קרקע כדי לבנות עליה את הבית. כשבונים אתר צריך לרכוש "מקום" דיגיטלי כדי לאחסן בו את הקבצים של האתר. בשונה משטח אחסון רגיל כמו שיש לכולנו במחשב או בטלפון – כאן מדובר בשטח אחסון שנמצא ברשת האינטרנט וניתן לגשת אליו מכל מקום בעולם. המחשב שמאחסן את הנתונים והקבצים נקרא – שרת.

 
אוקי, הבנתי, אז יש לי שרת, האתר עובד. למה צריך דומיין?
זה נכון שאתר יכול לעבוד נהדר גם ללא דומיין, אבל אם נלך צעד נוסף עם הדוגמא שאיתה התחלנו – אחסון ללא דומיין דומה לבית ללא כתובת. אנשים יוכלו להגיע לבית שלכם עם הסברים כמו: "אחרי השופרסל, תיקח ימינה, תתקדם קצת תראה מצד ימין גדר כחולה, מצד שמאל – זה הבית". עם אחסון בלבד תוכלו להגיע אל האתר שלכם עם לינק מאד מסורבל ולא מזמין שכמובן אף אחד גם לא יזכור. רכישה של דומיין היא בעצם רכישה של שורת כתובת כמו שכתובת האתר שלנו היא asimetrit.com.
 
בנוסף – דומיין שרכשנו מקנה לנו גם אופציה לפתוח תיבת מייל יותר רשמית ותואמת לחברה. כדוגמא: המייל של הסטודיו שלנו הוא studio@asimetrit.com.
 
אוקי, אז רכשתי דומיין ואחסון, למה אי אפשר לרכוש את זה לכל החיים? למה לשלם כל חודש?

תיאורטית אפשר. אפשר לרכוש שרת פרטי שיישב פיזית אצליכם ושם יאוחסן האתר שלכם. כמובן במקרה כזה יהיה עליכם לתחזק אותו ולדאוג שיעבוד כמו שצריך.

אבל אתם לא באמת צריכים את זה. עדיף לשכור אחסון ודומיין במחירים סבירים לשנה או לחודש.

 
אז כמה עולה התענוג?
כמו בכל מוצר – גם כאן יש חברות שונות שמציעים מסלולים שונים ומחירים שונים. לרוב הלקוחות שלנו אין רקע בתחום וזאת אחת הסיבות שאנחנו ממליצים מאד ללכת על שרתים ישראלים. מעבר להעדפה הבסיסית שלנו לתמיכה בעם שלנו, יש משמעות גדולה לשירותי התמיכה של חברת האחסון. הדפדפנים השונים עוברים עדכונים ומדי פעם עשויות להתרחש תקלות באתר. מנסיון שלנו אלה דברים שנפתרים בקלות ע"י פנייה פשוטה לתמיכה.
 

מעבר למחיר שהוא בהחלט פקטור – יש מספר נקודות שחשוב לקחת בחשבון לפני שבוחרים את חברת האחסון ועליהם תוכלו לקרוא במאמר נפרד.

אם נדבר תכלס – עבור אתר סטנדרטי ההמלצה שלנו היא לא להשקיע באחסון ודומיין מעל 1000 ש"ח לשנה.

יש מקום להשקעה של יותר מ-1000 ש"ח לשנה רק ברכישת חבילה הכוללת גם שירותי תחזוקה יחד עם האחסון והדומיין.


מה זה שירותי תחזוקה?
יש כמה רמות של שירותי תחזוקה – שירותי תחזוקה יכולים לכלול את הדברים הבסיסיים ביותר כמו גיבויים יומיים או חודשיים כדי שניתן יהיה לשחזר את האתר במקרים של פריצות, תקלות או שינויים לא מקצועיים שנעשו בו.
שירותי תחזוקה יכולים גם לכלול ביקורת ובדיקה מדי חודש של האתר, תיקוני תקלות בצורה שוטפת, אבטחה מתקדמת ואפילו הזנה של תוכן חדש. אצלינו בנינו 3 חבילות של שירותי תחזוקה כדי לתת מענה לצרכים שונים עבור חברות שונות.

את כל המחירים שלנו ניתן לראות בעמוד מחירון האתרים.

——

משהו עדיין לא ברור הסוף? כתבו לי ואשתדל לעזור.

הפוסט מה זה דומיין ואחסון? הופיע לראשונה ב-אסימטרית.

]]>
למה האתר שלי לא מופיע בגוגל?https://asimetrit.com/%d7%9c%d7%9e%d7%94-%d7%94%d7%90%d7%aa%d7%a8-%d7%a9%d7%9c%d7%99-%d7%9c%d7%90-%d7%9e%d7%95%d7%a4%d7%99%d7%a2-%d7%91%d7%92%d7%95%d7%92%d7%9c/ Thu, 25 Jul 2024 21:19:44 +0000 https://asimetrit.com/?p=8793"למה אני לא מוצא את האתר שלי בגוגל"? זאת שאלה ששואלים הרבה אנשים אחרי שהאתר שלהם עולה לאוויר. הרי רובנו לא נקליד את כתובת האתר בשורת החיפוש, ונעדיף פשוט לכתוב מילה או שתיים ולהגיע דרך גוגל. זאת חוויה די מתסכלת לגלות שאחרי כל התהליך הזה של בניית אתר, כולל רכישת אחסון ודומיין – עדיין קשה […]

הפוסט למה האתר שלי לא מופיע בגוגל? הופיע לראשונה ב-אסימטרית.

]]>
"למה אני לא מוצא את האתר שלי בגוגל"?
זאת שאלה ששואלים הרבה אנשים אחרי שהאתר שלהם עולה לאוויר. הרי רובנו לא נקליד את כתובת האתר בשורת החיפוש, ונעדיף פשוט לכתוב מילה או שתיים ולהגיע דרך גוגל. זאת חוויה די מתסכלת לגלות שאחרי כל התהליך הזה של בניית אתר, כולל רכישת אחסון ודומיין – עדיין קשה להגיע לאתר הזה ולמצוא אותך.

אז קודם כל – אפשר להירגע.
זה דבר שניתן לפתור יחסית בקלות.
מה שכן – זה לוקח קצת זמן. למה?

הדבר הראשון שחשוב להבין הוא שגוגל זה 'מנוע חיפוש'.
אפשר לומר שמנוע חיפוש זה בעצם אתר אינטרנט שהמטרה שלו היא לסייע לאנשים לחפש אתרים אחרים ברשת.
מנוע החיפוש הזה בדרך כלל לא ימהר להכניס את האתר החדש שלכם לתוצאות הראשונות בחיפוש שלו,
תדמיינו שהאתר שלכם הוא בחור חביב אבל צעיר וחסר ניסיון שמגיע לראיון עבודה בחברה כלשהי. לפני שהוא יתקבל עם משכורת טובה, ויעקוף כמה מתמודדים דומים הוא יצטרך להוכיח ש…:

1.
יש כבר כמה חברות שרוצות אותו אצלם, ככל שיש יותר כאלה יותר טוב.
2. הרבה אנשים ממליצים עליו. (ועדיף אנשים מוכרים וטובים).
3. יש לו מה לתת.
4. הוא באמת מה שהחברה מחפשת.

5.
שאפשר לסמוך עליו ושהוא יציב.

לוקח לגוגל קצת זמן לראיין את האתר שלכם ולוודא את כל זה, ואתם לגמרי יכולים לעזור לו לעבור את הראיון הזה עם תוצאות טובות.

אז מה לעשות כדי שהאתר שלכם יופיע ראשון בגוגל?
יש הרבה דברים שכנראה פחות תדעו לעשות – ניגע בהם בסוף. אבל יש כמה דברים שכן.
כדי להפוך למנוע החיפוש הטוב ביותר החליטו בגוגל על כמה אינדיקציות שיאפשרו להם לוודא שהאתר שלכם הוא באמת האתר שהגולש ירצה למצוא בראש הרשימה בחיפוש שלו.
הנה הם:

1. מספר הכניסות – כמובן שזאת האינדיקציה הכי בסיסית וגם הכי טובה. הרבה כניסות לאורך זמן = אתר שהרבה אנשים מעוניינים בו.

בהתחלה זה יכול להיות טכני ע"י בקשה מאנשים שיכנסו לאתר, או שליחת קישורים לאתר עם תוכן רלוונטי ללקוחות או מתעניינים. אבל כדי שהנתון הזה ישתמר לאורך זמן כדאי להקפיד גם על 3 הדברים הבאים.

2. הפניות (לינקים) לאתר שלכם מאתרים חיצוניים – ככל שיותר אתרים חיצוניים מפנים לאתר שלכם, גוגל מניח שזהו אתר ששווה לבקר בו. בפרט כאשר ההפניות מגיעים מאתרים שכבר 'נחשבים' מבחינת גוגל.

הדבר הראשון שתוכלו לבצע הוא לקשר מהמדיה החברתית שלכם אל האתר. בנוסף לזה, נסו לחשוב על אתרים של קולגות, חברים ועוד שיוכלו לקשר אליכם, אולי אפילו תציעו לתת להם תוכן שיופיע אצלם עם קישור לאתר שלכם, או קישור בתמורה מהאתר שלכם לאתר שלהם.

3. תוכן – בסופו של דבר כשיש לכם תוכן איכותי שבאמת יש לו קהל – אנשים ירצו לקרוא אותו, ישתפו אותו אחד עם השני וגם יבואו לבקר בהמשך כדי לחפש עוד תוכן טוב.

אם יש לכם בלוג זה מעולה. העיקר הוא שיהיה תוכן עם ערך שיביא לכם יותר כניסות ושיתופים.

4. שימוש במילות מפתח נכונות – כמובן שאיש מקצוע יעשה את זה הכי טוב אבל גם אתם תוכלו לבחור במילים שלדעתכם אנשים מחפשים כאשר הם מעוניינים בשירות שלכם.

נסו לשבץ ברחבי האתר מילים שאתם מעריכים שהקהל שלכם משתמש בהם כשהוא מחפש את השירות/המוצר שלכם בגוגל. את הביטויים החשובים יותר נסו להכניס לכותרות.


מעבר לזה – יש חשיבות מבחינת גוגל ומנועי חיפוש נוספים למבנה נכון של האתר, למהירות שלו, להתאמה שלו למכשירים השונים (רספונסיביות), חוויית משתמש, ו-SEO מקצועי. אבל אם אתם לא מרוצים מהמיקום שלכם בגוגל ועדיין אין לכם תקציב להשקיע בזה – כל אלה הם התחלה מצוינת.

חשוב לשים לב – המאמר עוסק בעיקר בהופעה של האתר שלכם בגוגל כאשר מישהו מחפש מונחים שקרובים מאד למי שאתם – לדוגמא השם שלכם, השם של העסק (במידה והוא ייחודי). במידה ותרצו שהאתר יופיע כאשר מישהו מחפש מילים יותר מגוונות – כאן כבר נכנס צורך ב-SEO/PPC.

 

מה זה SEO/PPC?

SEO זה קידום אתרים אורגני – זה שדרוג של האתר ע"י התחשבות בצורה יסודית בכל הפרמטרים שהזכרנו בתוספת של מחקר מילות מפתח ועדכון של הקופי של האתר, של התגיות, של מבנה האתר ועוד, באופן שגוגל יזהה שכדאי להציג ליותר משתמשים רלוונטים את התוכן שלכם. לדוגמא – אם אתם עוסקים בניקוי בדים שונים – כדאי שיופיעו באתר שלכם גם ביטויים שאנשים יותר מחפשים כמו 'ניקוי ספות', 'ניקוי ספה', 'חיטוי ספות' ועוד. כמובן – הביטויים האלה נבחרים אחרי מחקר ובדיקה מהם הביטויים שיותר אנשים מחפשים ורלוונטים לאתר שלכם.


PPC זה קידום מלאכותי – פשוט משלמים לגוגל והוא דואג שאתם תהיו ראשונים כשמישהו יחפש ביטוי כלשהו שבחרתם. שימו לב כשאתם עושים חיפוש – לפעמים בתוצאות הראשונות מופיע הכיתוב "ממומן".


—– 

עדיין לא בטוחים לגבי משהו? תרגישו חופשי לשאול ואשתדל לעזור.

הפוסט למה האתר שלי לא מופיע בגוגל? הופיע לראשונה ב-אסימטרית.

]]>